ATO Başkanı TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na destek verdi ve “kayıt dışı ekonomiyi” eleştirdi

Yüksek Dolaylı Vergiler İşletmeleri Zayıflatıyor, Diyor ATO Başkanı Gürsel Baran

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu‘nun OSB’lerde vergi denetiminin artırılmasına yönelik eleştirilerine destek verdi.

Ekonomim Gazetesi’nin haberine göre, ATO Başkanı Gürsel Baran vergi incelemelerinin kayıtlı mükelleflere yapıldığını vurguladı.

“Vergi Reformu Şart”

Baran, vergi reformunun acilen hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Yüksek dolaylı vergi oranları, işletmelerimizin rekabet gücünü zayıflatıyor. KDV ve ÖTV gibi dolaylı vergilerin payının yüksek olması, vergi adaletini de olumsuz etkiliyor” dedi.

Kayıt dışı ekonominin ciddi bir sorun olduğuna dikkat çeken Baran, “Kayıt dışı ekonomi, ülkenin gelişimine engel oluyor. Kayıtlı işletmeler, kayıt dışı işletmelerle rekabet etmek zorunda kalıyorlar. Kayıt dışı ekonomiye ulaşılamadığı için haksız rekabete neden oluyor” şeklinde konuştu.

Vergi sisteminin basitleştirilmesi gerektiğini belirten Baran, tek oranlı bir yapıya geçilmesinin ve gelir dağılımında adaletin sağlanmasının hem mükelleflere kolaylık sağlayacağını hem de devlet gelirlerini artıracağını dile getirdi.

“Aflar Vergi Uyumunu Zayıflatıyor”

Baran, “Aflar ve yapılandırmalar maalesef vergiye uyumu azaltıyor. ‘Zaten affedecekler’ beklentisi, vergi ödemelerini etkiliyor ve moral bozuyor. Vergi ödemek bir vatandaşlık göreviyse, af beklentisiyle ilişkilendirilmemeli ve işletmelerle uyum içinde olacak bir yapıya sahip olmalıdır” şeklinde konuştu.

Haberin Tamamı İçin Buraya Tıklayın!

Related Posts

Ekonomik kriz deprem korkusundan büyük: Eskiden en azından gelip fiyat sorarlardı

23 Nisan günü İstanbul’da yaşanan 6.2 büyüklüğünde depremin ardından, riskli binalar tekrardan gündeme geldi. Deprem bölgesi olarak bilinen İstanbul’da özellikle yapı güvenliği açısından kırılgan bölgeler bir kez daha tedirginlik altında. Şehirde …

Google’a açılan davada yeni gelişmeler: Türkiye nasıl etkilenecek?

Google’a karşı açılan dava yalnızca şirketin geleceğini değil, küresel dijital düzenlemeleri ve Türkiye’deki rekabet politikalarını da yakından ilgilendiriyor.

İhracat iklimi yavaşladı: Türk sanayicisi temkinli iyimser

İSO’nun İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi Nisan 2025 verilerine göre, dış talep koşullarındaki iyileşme hız kesti. Endeks 50,8 ile son 5 ayın en zayıf seviyesine gerilerken, Almanya ve Birleşik Krallık gibi ana ihracat pazarlarında üretim düşüşe geçti. Uzmanlar, küresel ticaretteki belirsizliklerin Türk imalatçılar için önümüzdeki dönemde daha da kritik hale geleceğine dikkat çekiyor.

Rekabet Kurumu’ndan süt sektörüne dev soruşturma: Çok sayıda şirket mercek altında!

Rekabet Kurumu, süt sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda şirket hakkında soruşturma başlattı.

Nisanda en fazla aylık reel getiri külçe altında oldu

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde nisanda en yüksek aylık reel getiri yüzde 8,54 ile külçe altında gerçekleşti.

Fed kararından sonra Borsa İstanbul’da son durum ne?

Dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,66 değer kaybıyla 9.074,62 puandan tamamlamıştı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 49,28 puan ve yüzde 0,54 artışla 9.123,90 puana çıktı. Bankacılık …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir