Türk rujlarını en çok alan ülkeler belli oldu

Türkiye’de Kozmetik ve Kişisel Bakım Ürünleri Pazarı İyileşmeye Devam Ediyor

Türkiye’deki ekonomik gelişmelere paralel olarak kozmetik ve kişisel bakım ürünleri pazarı her yıl yaklaşık yüzde 10 oranında büyüme kaydediyor. Bu büyüme trendi, sektörde saç bakım ürünleri, el sabunları, dudak ve göz makyaj malzemeleri, ter önleyiciler, parfüm ve kolonyalar gibi çeşitli ürünlerin üretimine odaklanıyor.

Türk kozmetik ve kişisel bakım ürünleri endüstrisi, dünya standartlarına uygun kaliteli üretimler yaparak uluslararası alanlarda kendine sağlam bir yer edinmiştir. Birçok firma, kalite yönetim sistemlerini belirleyen uluslararası standartlara uygun sertifikalarla faaliyetlerini yürütmektedir.

Ruj İhracatında Artış Devam Ediyor

Kovid-19 salgını nedeniyle kozmetik ürünlerin kullanımı azalsa da, salgın sonrasında özellikle ruj gibi makyaj ürünlerine olan talep yeniden yükseldi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye’nin ruj ihracatı geçtiğimiz yıllarda dalgalı bir seyir izledi. Ancak 2024 yılında önceki yıla göre %17,2’lik bir artışla toplamda 35,7 milyon dolarlık bir ruj ihracatı gerçekleşti.

Ruj ihracatında ABD, Irak ve Suudi Arabistan gibi ülkeler talep açısından öne çıkıyor. Türkiye, bu ülkeler başta olmak üzere birçok ülkeye ruj ihraç ederek sektördeki büyümeye katkıda bulunuyor.

İthalatta Dalgalanma Gözlemleniyor

Ruj ithalatı da ihracat gibi dalgalı bir seyir sergiliyor. Türkiye’nin ruj ithalatındaki artışlar sektördeki büyüme potansiyelini gösteriyor. 2020’den 2024’e kadar geçen dönemde Türkiye’nin toplamda 91 milyon 836 bin 402 dolarlık ruj ithalatı gerçekleşti.

Related Posts

Yüksek enflasyon bütçeleri zorluyor: Asgari ücret açlık sınırının altında!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı KAMU-AR’ın raporuna göre, yüksek enflasyon, temel ihtiyaçlarda ciddi fiyat artışlarına yol açtı. Ailelerin yaşam standartları, artan harcamalar karşısında büyük bir zorlukla karşı karşıya. Asgari ücret ve emekli maaşları, temel ihtiyaçları karşılamada yetersiz kalıyor.

Türk Kızılay’ın vekaletle kurban kesim fiyatı belli oldu

Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, bu yıl vekaletle kurban kesimi bedelinin “yurt içi” ve “Filistin Gazze” kategorisi için 13 bin 250 lira, “yurt dışı” için 5 bin 250 lira olarak belirlendiğini duyurdu.

Lojistik devinin CEO’sundan tarife uyarısı: İflas ve işsizlik dalgası yaratabilir

Flexport CEO’su Petersen, ABD’nin Çin’e uyguladığı yüzde 145’lik gümrük vergisi sebebiyle küçük işletmelerin yüzde 80’inin “ölebileceğini” söyledi.

Edirne’de Kakava Şenlikleri için oteller dolmaya başladı! Fiyatlar 5 bin TL’ye kadar çıkıyor

EDİRNE’de, 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanacak UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’ndeki Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri öncesi otellerin rezervasyon doluluk oranı yüzde 80’e ulaştı.

Taş duvar ahırda başlamıştı! Devlet desteğiyle modern tesis kurdu!

Erzurum’da yıllardır besicilik yapan 48 yaşındaki Osman Tanhaş, taş duvar ahırda yaptığı hayvancılığı, devletin hibe desteğiyle Avrupa standartlarında modern tesise taşıdı.

Yılın ilk 3 ayında 3,1 milyon doları aşan hamsi ihracatı

Türkiye’den yılın ilk çeyreğinde yapılan hamsi ihracatı 3 milyon 143 bin 252 dolara ulaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir