Üreticiyi bitirecek bir hamle daha ithal marul

Yerli Marul Üreticileri İthalata Karşı İsyan Ediyor

İran ve Mısır’dan ithal edilen marul, yerli üreticileri zor durumda bırakıyor. Üreticiler, ithal marulun kendi maliyetlerinin altında satıldığını ve rekabet edemeyecek durumda olduklarını dile getiriyor. Yeni Yol Grup Başkanvekili Mehmet Emin Ekmen, Mersin’in Tarsus ilçesinde göbek marul yetiştiren bir çiftçinin isyanına destek verdi ve hükümeti eleştirdi:

Marul Üreticileri İthalata Karşı Ayaklanıyor

Ekmek, “Pamuk ve buğday ithal ederek çiftçiliği yok ettiniz. Şimdi de marul ithal ederek bağ bahçeciliğini bitirmek mi istiyorsunuz?” dedi. Tarsus’ta marul üreten bir çiftçi, şikayetlerini şu şekilde dile getirdi: “Aralık, ocak ve şubat aylarında İran ve Mısır’dan yapılan ithalat bizi zor durumda bırakıyor. Bu ülkeler çiftçilerine büyük teşvikler sağladığı için, ithal marul bile maliyetimizin altında satılıyor.”

Ekonomiye Zarar Veren İthalat Politikaları

Mersin Milletvekili Ekmen, çiftçilerin isyanına destek vererek şunları söyledi: “Canlı hayvan ithal ederek hayvancılığı bitirdiniz. Pamuk ve buğday ithal ederek çiftçiliği öldürdünüz. Şimdi de marul ithal ederek bağ bahçeciliği alanını kapattınız. Bu doğru değil.” Ekmen, ithalatın tarımı ve çiftçileri nasıl olumsuz etkilediğini vurgulayarak, “Gıda enflasyonu ithalatla çözülmez. Destekler yetersiz, girdi maliyetleri yüksek. Doğru politikalar izlenmeli.”

‘Gıda Enflasyonu Yerli Üretimle Azaltılabilir’

Mehmet Emin Ekmen, gıda enflasyonunun yerli üretimle çözülebileceğini belirtti. Ekmen, “Gıda enflasyonu, çiftçi ve üretim maliyetlerini destekleyerek azaltılabilir. Girdi maliyetleri düşürülmeli, çiftçilere destek sağlanmalı. Doğru politikalar uygulanmalı ve çiftçiler tarımdan kopartılmamalı.”

Related Posts

AB için karar günü yaklaşıyor: Trump’ın teklifini bir şartla kabul etmeye hazırlar

Washington’daki müzakereler son dakikaya kadar sürse de diplomatlar ve yetkililer AB’nin Trump tarafından önerilen %10’luk evrensel tarifeyi kabul etmeye hazır olduğunu söylüyor. Ancak müzakereciler bunu ancak müzakerelerin uzatılması ve Alman …

Emekli ve memur zamlı maaş ödeme takvimi

Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte memur ve emeklilerin alacağı zam oranları netleşti. Peki, zamlı maaşlar ne zaman ödenecek? Kim, hangi tarihte maaşını alacak?

ABD’de öncü istihdam verisi sert düştü!

ABD’de haziran ayı öncü tarım dışı istihdam rakamları açıklandı. Buna göre haziranda öncü TDİ verisi 33 bin ile önceki ayın altında kaldı. Açıklanan verinin ardından piyasalarda son durum ne? altın ve dolarda neler yaşandı? İşte detaylar…

Yatırımcı güvenli limana dönüyor: Altın fiyatları yükselişte! Gram, çeyrek, Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu? 2 Temmuz 2025 Çarşamba altın fiyatları…

2 Temmuz 2025 Çarşamba altın fiyatları belli oldu. Yurttaşlar altının ne kadar olduğunu merak etti. Peki, gram, çeyrek, Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu? İşte 2 Temmuz 2025 Çarşamba altın fiyatları…

Borsa güne yükselişle başladı: İşte en çok kazandıran sektörler

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,25 yükselişle 9.972,96 puandan başladı. Dün alış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, yüzde 5,78 değer kazanarak 11 Mayıs 2023’ten bu yana en hızlı günlük yükselişini gerçekleştirirken, günü 9.948,51 puandan tamamladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 24,45 puan ve yüzde 0,25 artışla 9.972,96 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,34, holding endeksi yüzde 0,23 değer kazandı.

Enflasyon iki dilim ekmeğin arasında! 53 liraydı şimdi 429 lira

İktidar, ekonomik kriz olmadığını savunarak artan fiyatlara mazot hesabıyla açıklama getirmeye çalışsa da yurttaşlar hayat pahalılığını derinden hissediyor. Gıda, barınma ve faturalarla baş etmek zorlaşırken, maaşlar yerinde sayıyor. Artan fiyatlara …