Yerli Yatırımcılar Yurt Dışına Kaçıyor

Yerli Yatırımcılar Yurt Dışına Yöneliyor: BTSO’dan Gayrimenkul Sektörü Analizi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Akademi çatısı altında düzenlenen seminerde, Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, yerli yatırımcıların yurt dışına kayma riski ile karşı karşıya olduğunu vurguladı. Büyükduman’a göre, yerli alıcıların yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları 2 milyar doları aşmış durumda. Bu rakamın 3 sene önce 600 milyon dolar seviyelerinde olduğuna dikkat çeken Büyükduman, Türk yatırımcıların giderek artan bir şekilde yurt dışındaki gayrimenkullere yöneldiğini belirtti.

Gayrimenkul sektörünün önemine değinen BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Batmaz, sektörün dijitalleşme, sürdürülebilirlik ve değişen tüketici beklentileriyle evrim geçirdiğini ve artık yapay zeka destekli analizlerin, büyük veri kullanımının ve akıllı bina projelerinin sektörün geleceğini belirleyen faktörler haline geldiğini ifade etti. Batmaz, sektördeki değişim sürecine hazırlık yapmanın önemine vurgu yaptı.

Sektördeki güncel verilere odaklanan seminerde, Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, Türkiye gayrimenkul piyasasındaki mevcut durumu değerlendirdi. 2024 yılında 3 milyondan fazla gayrimenkulün el değiştirdiğini belirten Büyükduman, konutların bu satışların yarısından fazlasını oluşturduğunu açıkladı. Ayrıca, apartman dairelerinin küçülüp, müstakil evlerin büyüdüğünü ve aile yapısındaki değişimlerin konut tercihlerini etkilediğini belirtti.

Yabancılara konut satışlarındaki düşüşe de değinen Büyükduman, yerli yatırımcıların yurt dışından konut alımına yöneldiğini ve bu durumun sektörü içerdeki yatırımcılardan mahrum bırakma riski taşıdığını söyledi. Seminerin ikinci bölümünde sektördeki gelişmeler ve öngörüler ele alındı ve program, katılımcıların sorularıyla sona erdi.

Related Posts

Yüksek enflasyon bütçeleri zorluyor: Asgari ücret açlık sınırının altında!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı KAMU-AR’ın raporuna göre, yüksek enflasyon, temel ihtiyaçlarda ciddi fiyat artışlarına yol açtı. Ailelerin yaşam standartları, artan harcamalar karşısında büyük bir zorlukla karşı karşıya. Asgari ücret ve emekli maaşları, temel ihtiyaçları karşılamada yetersiz kalıyor.

Türk Kızılay’ın vekaletle kurban kesim fiyatı belli oldu

Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, bu yıl vekaletle kurban kesimi bedelinin “yurt içi” ve “Filistin Gazze” kategorisi için 13 bin 250 lira, “yurt dışı” için 5 bin 250 lira olarak belirlendiğini duyurdu.

Lojistik devinin CEO’sundan tarife uyarısı: İflas ve işsizlik dalgası yaratabilir

Flexport CEO’su Petersen, ABD’nin Çin’e uyguladığı yüzde 145’lik gümrük vergisi sebebiyle küçük işletmelerin yüzde 80’inin “ölebileceğini” söyledi.

Edirne’de Kakava Şenlikleri için oteller dolmaya başladı! Fiyatlar 5 bin TL’ye kadar çıkıyor

EDİRNE’de, 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanacak UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’ndeki Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri öncesi otellerin rezervasyon doluluk oranı yüzde 80’e ulaştı.

Taş duvar ahırda başlamıştı! Devlet desteğiyle modern tesis kurdu!

Erzurum’da yıllardır besicilik yapan 48 yaşındaki Osman Tanhaş, taş duvar ahırda yaptığı hayvancılığı, devletin hibe desteğiyle Avrupa standartlarında modern tesise taşıdı.

Yılın ilk 3 ayında 3,1 milyon doları aşan hamsi ihracatı

Türkiye’den yılın ilk çeyreğinde yapılan hamsi ihracatı 3 milyon 143 bin 252 dolara ulaştı.